Hrášek
Sbíraný právě včas, aby byl slaďounký přesně tak, jak ho máte rádi. Výborný do polévek, salátů, rizota, zapečený na různé způsoby nebo s rozpuštěným máslem jako příloha.
Složení: hrášek velmi jemný (Ø = 8,2 mm), voda, sůl
Hmotnost obsahu:
|
2495 g
|
Z toho pevný podíl:
|
1745 g
|
Objem:
|
2650 ml
|
Trvanlivost (měsíce):
|
60
|
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g pevného podílu:
energetická hodnota: 431 kJ ( 102 kcal )
bílkoviny: 6,1 g | sacharidy: 17,7 g | tuky: 0,7 g
Rady a doporučení:
Doporučujeme jako přílohu, do salátů, na pizzu, do těstovin.
Vhodné pro bezlepkovou dietu, diabetes i vegetariánskou stravu.
Příprava:
Na páře: 3 minuty při 100°C.
V konvektomatu: 10 minut při 180°C v nálevu v uzavřené gastronádobě.
Na pánvi: ohřát v nálevu 6 minut.
Za studena: scedit a ochutit omáčkou (zálivkou) podle vlastního výběru.
Scedit: ano.
Propláchnout: ne.
Hrášek velmi jemný Bonduelle se výborně hodí k přípravě zeleninových příloh, salátů, jídel s těstovinami a jako přísada do polévky.